محوطه سازی

چوب پلاست

Magic Tricks

magic tricks - cool magic tricks - magic tricks cards

انواع مبلمان در فضای محوطه سازی

مبلمان در محوطه سازی

مبلمان های فضای باز از متریال هایی ساخته می شوند که در مقابل شرایط جوی و تابش مستقیم آفتاب مقاوم باشند تا بتوان به راحتی از آنها در روف گاردن و محوطه سازی استفاده کرد. مبلمان های فضای باز دارای یک استراکچر برای مقاومت در مقابل بارهای وارده می باشند که این استراکچر در فضای باز معمولا از جنس فلز با رنگ پودری کوره ای و یا چوب ترمو شده می باشد. متریال هایی که در پوشش نهایی این مبلمان ها استفاده می شود از قبیل ترمو، چوب پلاست، الیاف پلاستیکی ... می باشند.  

مبلمان محوطه سازی

  یکی از این متریال های مورد استفاده چوب پلاست می باشد که از مزایای آن می توان به این موارد اشاره کرد: - سازگاری با محیط زیست - مقرون به صرفه بودن - دوام و طول عمر بالا - مقاوم در برابر حمله حشرات - مقاوم در مقابل نفوذ آب و رطوبت - اشتعال پذیری کم - دارای ظاهر و بافت متنوع - محصولی سبک با ابعاد متنوع مبلمان های فضای باز میتوانند به صورت پرتابل و قابل حمل مورد استفاده قرار گیرند و یا به صورت ثابت استفاده شوند. اگر مبلمان ها به صورت ثابت ساخته شوند می توان آنها را با مصالح بنایی مانند سنگ،بتن،و غیره نیز ساخت. در محوطه سازی هم می توان از مبلمان های پرتابل و قابل حمل در مبلمان در محوطه سازی استفاده کرد و هم از مبلمانهای ثابت استفاده کرد. از جمله مبلمان های فضای باز میتوان به میز و نیمکت با طرح های متفاوت ، مبلمان های مناسب برای داخل آلاچیق ، تخت ها و صندلی های کنار استخر ، صندلی ها و فلاور باکس های ثابت اشاره کرد. مجموعه پایتکس به صورت تخصصی در زمینه روف گاردن و محوطه سازی فعالیت می کند و یکی از دامنه های کاری ان مجموعه ساخت مبلمانهای فضای باز در طرح های متنوع می باشد که این محصولات را می توانید در فروشگاه سایت مشاهده9 نمایید.
+ نوشته شده در  يکشنبه 22 دی 1398ساعت 17:47  توسط ehsan 

چوب پلاست

چوب پلاست

چوب پلاست چیست؟

به ذرات کوچک چوب که با الیاف و پلاستیک بازیافت شده ترکیب می شوند کامپوزیت های چوب پلاست یا در اصطلاح WoodPlast گفته می شود.  

چوب پلاست

 

تاریخچه چوب پلاست

کامپوزیت چوب پلاستیک در مقایسه با تاریخچه محصولاتی مانند محصولات چوبی سنتی و الوارهای طبیعی مثل تخته‌های خرده چوبی(particleboard)  و ورقه‌های فیبری محصولات کاملاجدیدی به حساب می آیند. پیدایش صنعت چوب پلاست (WPC=Wood-Plastic Composites) در واقع حاصل پیوند دو صنعت چوب و پلاستیک است که به لحاظ تاریخی، اطلاعات کم و بسیار متفاوتی از ویژگی ها و دورنماهای هر یک از آن ها وجود دارد. کامپوزیت‌های چوب پلاست در کشور ایالت متحده آمریکا برای چند دهه تولید شده و این صنعت رشد فراوانی را در سال‌های اخیر تجربه کرده است و از این جهت از قدمت تاریخچه بیشتری نسبت به سایر کشورها برخوردار است و این محصولات تنها در دهه اخیر در اروپا تولید شده‌اند. هرچند عمده رشد این صنعت در ایالات متحده بسیار نوپا بوده و مربوط به چند دهه اخیر می‌باشد، ولی در این سال‌ها، این صنعت از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است. قدمت تولید چوب پلاست در ایالات متحده آمریکا به سال 1983 میلادی، زمانی که یک انبار چوب آمریکایی که اکنون بخشی از شرکت لیر (Lear) در شیبویگان ویسکانسین (Wisconsin) است شروع به تولید مکانیزه تخته‌هایی با لایه‌های درونی با استفاده از تکنولوژی اکستروژن ایتالیایی نمود، بر می‌گردد. در این سال، پلی‌پروپیلن به همراه تقریباً 50% گرد چوب (خاک اره) در داخل دستگاه اکستروژن جهت تولید صفحه صاف ریخته می‌شد که بعداً در شکل‌های مختلف برای مصارف گوناگون استفاده می‌شد که این یکی از نخستین کاربردهای عمده تکنولوژی WPC در آمریکا بود. اولین نسل کامپوزیت های چوب پلاستیک از ترکیب آرد و یا تراشه های چوب بازیافتی و اتصال دهنده ساخته شد، که این محصول برای مصارف ساده بسیار کارامد بود. ولی امروزه با پیشرفت سریع این خانواده در کامپوزیت چوب، شاهد تولید چوب پلاستیک هایی با خواص مکانیکی قابل قبول، ثبات بالا در برابر تغییرات محیطی و طرح های پیچیده هستیم. آنها توسط مخلوط کردن ذرات چوب به شکل پودر با پلاستیک های بازیافتی ساخته می شوند . بازار کامپوزیت چوب پلاستیک آمریکای شمالی تقریباً " به فروشی بالغ بر ۱ میلیارد دلار رسیده است. پس از افزایش ۲۰۰ ٪ فروش بین سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۶، انتظار می‌رود که ۲۰ ٪ رشد سالانه در ۵ - ۶ سال آینده رخ دهد .با افزایش ظرفیت کامپوزیت چوب پلاستیک، محصولات جدیدی مانند چهارچوب درب‌ها، نرده‌ها و قاب پنجره‌ها توسعه یافته‌اند .

نحوه ساخت چوب پلاست

به طور کلی ساخت کامپوزیت چوب پلاست در دو مرحله انجام می شود. این فرایند اختلاط می تواند به صورت یکجا یا به وسیله فرایند های پیوسته ای انجام گیرد. علاوه بر چوب اصلی با ابعاد دانه های مختلف، عوامل جفت کننده پلاستیک ها، تثبیت کننده، عامل کف زای یا رنگ نیز اضافه می گردد که افزودن این عوامل، باعث افزایش خواص محصول نهایی می شود. ترکیبات چوب پلاست کامپوزیت های چوب پلاست معمولا از ترکیب 50 درصدی از پلیمر های ترمو پلاستیک (گرانول) و خورده چوب است که معمولا در دمای بالا با پلیمرها ترکیب می شوند و سپس برای مصارف مختلف اعمال مختلفی روی آن ها انجام می شود.  

انواع زیرسازی چوب پلاست

 

1. زیرسازی چوب اشباع شده

یکی از مناسبترین نوع شاسی در زیرسازی انواع دک چوب پلاست در کف و در محیط تراس، بالکن،  حیاط، اطراف استخرنما با ارتفاع کم و انواع دیوارپوش مزیت های چوب اشباع شده: سرعت بالا در نصب ضد آب بودن ضد قارچ و باکتری حداقل انقباض و انبساط در برابر دما ضربه پذیری بالا  

2. شاسی فلزی

استفاده از شاسی فلزی در مکانهایی مانند نما، استخر، کفپوش های پر تردد، روف گاردن، آلاچیق و پرگولا، فلاورباکس، نیمکت و... پیشنهاد شده و می توان بیان کرد یکی از بهترین نوع شاسی در زیرسازی محصوب میشود به شرط آن که تمامی استانداردهای لازم در نصب و اتصالات رعایت شود.  

موارد استفاده از چوب پلاست

چوب پلاست ها می توانند به شکلها و ابعاد مختلفی اماده شوند و میتوان به صورت گسترده در حالت های مختلف و مکان های مناسب از آن ها استفاده کرد. مثلا برای دیوار پوش در یک شکل وابعاد و مشخصات و برای دک کف به یک شکل و ابعاد و مشخصات می تواند تولید شود.    

کاربرد های دیگر چوب پلاست

سازه های پیش ساختهمحوطه سازی استخرها و باغ ها و اماکن عمومی نمای ساختمان و دیوار سقف کاذب دکوراسیون داخلی کف پوش حصار و نرده دیوار پوش مبلمان شهری و میز و نیمکت ( قابل استفاده در ايستگاههاي اتوبوس ، پاركها ، ميادين ، خيابانها و ساير فضاهاي عمومي و خصوصي مي باشد) چهارچوب در و پنجرهآلاچیق و پرگولاباکس ها و جعبه های کاشت گل قطعات بهداشتی: وان، سینک و .... مخازن آب و فاضلاب و سیستم های تهویه صنعت خودرو سازی اسکله سازیروف گاردنتراورس راه آهن کشتی سازی (عرشه)    

کف پوش چوب پلاست

    چوب پلاست این امکان را به شما می دهد که بدونه هیچ دغدغه ای در مورد رطوبت و پوسیدگی، محصولات و فضاهایی رو خلق کنید که در برابر حجوم حشرات و بارندگی قرار دارد. از چوب پلاست می توان در تمامی مناطق آب و هوایی ایران استفاده کرد. مثلا در مناطقی که رطوبت بالاست یا مناطقی که سرمای شدیدی دارند. چوب پلاست ها در برابر افتاب تغییر رنگ و تغییر حالت نمی دهند و به راحتی می توان از آنها در کنار استخر ها استفاده کرد تا علاوه بر ایجاد زیبایی این محصول از مقاومت آن نیز بهره برد. چوب پلاست ها مقاومت بالایی در مقابل جذب و عبور اشعه ها و امواج رادیو مغناطیسی دارند و به همین منظور می توان از آنها در جداره ها ،کف و سقف مکان هایی که در معرض این اشعه ها هستند استفاده کرد.  

    کامپوزیت های چوب پلاست در مقابل نفوذ اسید ها مقاوم هستند و به راحتی می توان در هر فضایی از انها استفاده کرد و با هر مواد شوینده ای به راحتی آنها را شست و شو کرد. اجرای چوب پلاست به شیوه های متفاوتی انجام می شود. در بعضی از موارد که زیر سازی مناسب و مسطح می باشد، می توان از تایل های آماده استفاده کرد. به این صورت که تایل ها دارای فاق و زبانه می باشند و به راحتی کنار هم چفت می شوند و می توان چیدمان آن ها را به راحتی عوض کرد یا در صورت آسیب دیدگی به راحتی تایل آسیب دیده را عوض کرد. این تایل های چوب پلاست در ابعاد مختلفی ساخته می شوند و می توانند از ضرایبی از عدد 15 سانتی متر تولید شوند. در صورتی که زیر سازی مناسب نباشد و مکانی وجود نداشته باشد که کامپوزیت های چوب پلاست به آن پیچ شوند، این زیر سازی باید انجام شود که اغلب در ایران این زیر سازی با قوطی کشی فلزی انجام می شود و شبکه ای فلزی در سرتا سر مسیر کشیده می شود که کامپوزیت های چوب پلاست به وسیله کلیپس ها به شاسی کشی متصل می شوند و این شاسی کشی کمک می کند که علاوه بر دیده نشدن پیچ ها روی کار، فاصله فنی پیچ ها رعایت شود و فاصله بین دو پیچ از 40 سانتی متر بیشتر نشود. شاسی کشی علاوه بر اینکه محل مناسبی برای زیر سازی کامپوزیت های چوب پلاست ایجاد می کند، در زمانی که کامپوزیت ها در کف کار می شوند، به عبور آب های سطحی کمک می کند و باعث می شود طول عمر کامپوزیت های چوب پلاست بالا برود.   کامپوزیت های چوب پلاست عموما به صورت پروفیل تولید می شوند تا حمل و نقل آن ها به راحتی انجام گیرد و این پروفیل ها معمولا در طول 3 متر طولید می شوند که در صورت نیاز می توان آنها را در ابعاد سفارشی تولید کرد. کامپوزیت های چوب پلاستی که با نام تجاری دک سنگین به بازار ارایه می گردند و عموما در سطح مقطع خود دارای 5 سوراخ هستند، دارای مقاومت بسیار بالایی بوده و تحمل وزن بالایی را دارند و میتوان در محیط هایی که در معرض عبور وسیله نقلیه قرار دارند از آنها استفاده کرد. چوب مورد استفاده در چوب پلاست باید داری درجه سختی بالایی باشد تا مقاومت چوب پلاست بالا برود و محصول تولیدی از کیفیت بالایی برخوردار باشد. کلیپس وسیله ای ست از جنس پلاستیک فشرده که وظیفه دارد کامپوزیت های چوب پلاست را به یکدیگر متصل کند و در شکل های متفاوتی وجود دارد که می توان از جمله آن ها به کلیپس به شکل T و H اشاره کرد که کلیپس از یه سو به چوب پلاست متصل می گردد و از سوی دیگر به شاسی پیچ می شود. چند سالی است که استفاده از کامپوزیت های چوب پلاست در مبلمان ها و محوطه سازی های شهری متداول شده است صرفه اقتصادی این محصول،مقاومت بالا و سازگاری آن با محیط زیست از جمله عوامل این محبوبیت و اقبال شده است. چوب پلاست در مبلمان های شهری غالبا به صورت میز و نیمکت، فلاور باکس ، تری باکس ، سطل زباله ، آب نما و غیره ..... استفاده می شود و در محوطه سازی نیز معمولا به صورت آلاچیق ، پرگولا ، دک کف ، کنار استخر استفاده می شود.    

الاچیق چوب پلاست

 

    کاربرد دیگر این کامپوزیت ها در نمای ساختمان ها ، دیوارها و غیره می باشد که به صورت تکی و ترکیبی با سایر متریال ها مورد استفاده قرار می گیرد. چگونگی استفاده چوب پلاست ها در نما بسیار تاثیر گذارتر از طرح می باشد، چه در تنوع استفاده و چه در دیتایل های اجرایی نمای ساختمان و به همین منظور باید دیتایل کاملا تخصصی طراحی گردد تا ماندگاری نما بالا برود. به طور مثال اتصال شاسی کشی باید به درستی با نمای ساختمان انجام گیرد تا علاوه بر بالا بردن مقاومت کار امنیت نما نیز بالا برود. در نما از پروفیل های 15 سانتی متری ،پروفیل های 10 سانتی متری،پروفیل های 7 سانتی متری و ورق کاور 30 سانتی متری در عمده موارد استفاده می شود که هم به شکل عمودی و هم به شکل افقی استفاده می شوند. در طراحی نما با کامپوزیت های چوب پلاست نیز از کلیپس استفاده می شود به طوری که چوب های میانی از طریق کلیپس به شاسی کشی متصل می گردد و چوب ابتدایی و انتهایی به صورت مستقیم پیچ می گردد. مبلمان هایی که عمدتا با چوب پلاست ساخته می شوند نیاز به یک شاسی کشی قوی هستند تا تحمل بار وارده را بر عهده بگیرد، زیرا چوب پلاست در این مبلمان ها به عنوان کاور و پوشش نهایی عمدتا استفاده می شود و همچنین در باکس ها که محیط کشت وجود دارد. این محیط کشت از طریق ورق گالوانیزه تامین و ساخته می شود و اتصال بین جعبه کاشت با چوب پلاست عموما با شاسی کشی انجام می شود. ضخامت در چوب پلاست ها محدودیت خاصی ندارد و اغلب اوقات این محدودیت بر اساس قالب مشخص تعریف می شود اما ترجیحا سعی می شود در مقاطع زیاد برای جلوگیری از سنگین شدن پروفیل سطح مقطعی از آن را کم کرده و به صورت تو خالی تولید می کنند که هرچه تعداد این سوراخ ها بیشتر باشد مقاومت پروفیل بالا می رود. چوب پلاست فعلا در رنگ های محدودی تولید می شود و قابلیت ایجاد هر رنگی در آن وجود ندارد.    

نمای ساختمان چوب پلاست

   

نمای ساختمان چوب پلاست

 

مزایا و معایب چوب پلاست

مزایای کامپوزیت چوب پلاست

کامپوزیت های چوب پلاست سازگار با محیط زیست هستند و این موضوع مزیت بزرگی در جوامع امروزی به شمار می رود و از طریق بازیافت چوب ها و مواد پلاستیکی تهیه می گردد و مجددا پس از استفاده می توان آنها را بازیافت کرد و مجددا پروفیل های چوب پلاست تولید کرد. چوب پلاست هزینه نگهداری خیلی کمتری از سایر متریال ها دارد و مانند ترموود نیازی به رنگ ندارد. کامپوزیت های چوب پلاست در مقابل تغیر ابعاد بسیار مقاوم هستند و داری ثبات ابعادی هستند. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از کامپوزیت های چوب پلاست در کشورهای پیشرفته بسیار مرسوم تر است زیرا به خاطر هزینه نگهداری بسیار پایین تر، صرفه اقتصادی  و تنوع طرح و رنگ و مقاومت بالا در برابر رطوبت این اجازه را به این متریال میدهد که در بسیاری از فضا ها قابل استفاده باشد و بتوان مصنوعاتی مانند فلاور باکس ها ، آلاچیق ، میز و نیمکت ، پرگولا را به راحتی از آن ساخت. کامپوزیت چوب پلاست مقاوم در برابر پوسیدگی های طبیعی ، گرما ، سرما ، قارچ ها ، نفوذ حشرات می باشد که برای دستیابی به این مقاومت باید قواعد اجرای آن به درستی اعمال شود و مطابق با اصول فنی اجرای آن صورت پذیرد. چوب پلاست مقاوم در مقابل اشعه و امواج رادیو مغناطیسی می باشد و صوت می باشد. مقاوم در برابر نفوذ اسیدها مقاوم در برابر نفوذ چربی ها و مایعات مقاوم در برابر جذب و نفوذ هر نوع باکتری و میکروب مقاوم در برابر شرایط اب و هوایی مختلف انبساط و انقباض کم وزن سبک استحکام بالا کنار وزن مناسب مقاوم در برابر ضربه و خش غیر قابل اشتعال و مقاوم در برابر اتصال مقاوم در مقابل تغییر شکل ظاهری کاملا قابل شست و شو با مواد شوینده مختلف قابل بازیافت و تولید مجدد سازگار با محیط زیست مقاوم در برابر ترک خوردگی قابلیت تعویض سریع و تعمیر اسان نگهداری آسان و قابلیت تعویض مجزای هر چوب پلاست ضد کپک زدگی صرفه جویی در زمان و انرژی صرفه اقتصادی  

معایب کامپوزیت چوب پلاست

چوب پلاست طبیعت، گرما و زیبایی چوب را ندارد. در انتخاب ابعاد چوب پلاست محدود هستید و باید برای سفارش شما قالب جداگانه ساخته شود. این چوب مصنوعی قابل بازگشت به طبیعت نمی باشد اما برای تولید مجدد چوب پلاست قابل استفاده است. عرشه از جنس کامپوزیت چوب پلاستیک هزینه تولید حدود ۱۵ درصد بیشتر نسبت به عرشه از جنس چوب های تولیدی به روش اعمال فشار را دارا می باشد.  

برای دانلود فایل PDF این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید:

دانلود

+ نوشته شده در  يکشنبه 22 دی 1398ساعت 17:46  توسط ehsan 

بام سبز و انرژی و تاثیر آن بر محوطه سازی

حرکت به سمت استفاده از ساختمان سبز در طی دهه گذشته به طور قابل توجهی افزایش داشته است، به این دلیل که صاحبان ساختمان ها و مدیران جامعه تمایل دارند هزینه های انرژی را کاهش دهند و اثرات منفی زیست محیطی عملیات های ساخت و ساز را کاهش دهند. در زمینه محوطه سازی یکی از مهم‌ترین مولفه های فرآیند ساختمان سبز، نصب زیرساخت مناسب برای بام سبز است. به طور کلی، بام ها نقش بسیار مهمی در استفاده از انرژی ساختمان ایفا می کنند. سقف های دارای شیب‌ تند در انعکاس گرمای خورشیدی کارآمدترند، اما سقف ها یا بام های مسطح، یک چالش مهم برای افزایش بازتابندگی خورشیدی برای بهینه سازی عملکرد انرژی هستند.LEED استاندارد طراحی انرژی و محیط ‌زیست است. با توجه به LEED، یکی از تکنیک ها برای بهینه سازی انرژی برای بام ها، به ویژه آن هایی که مسطح هستند، استفاده از فضای سبز است در بام سبز است.​ اگرچه بام های سبز یک بعد تقریبا جدید در فرآیند ساخت و ساز مدرن هستند، اما شهرت آن به عنوان یک تکنیک ساخت و ساز از مدت ها پیش ثبت شده است. در واقع، در قرن بیستم، پشت بام های سبز به عنوان یک عمل ساخت بومی در نظر گرفته می شد و برای پروژه های ساخت و ساز مدرن مناسب نبود. با این حال، همانطور که رشد پراکنده شهری همراه با کاهش فضاهای سبز شهری افزایش یافت، سقف های سبز در ابتدا در سوییس و آلمان محبوبیت پیدا کردند. با این حال، سال های اخیر بود که سقف‌های سبز نقش فزاینده ای در فعالیت های ساخت و ساز سبز در سراسر جهان داشته اند، و به ویژه در مورد آمریکا، پشت بام های سبز تا حد زیادی در بخشی از استاندارد LEED محبوبیت پیدا کرده است. ​  

محوطه سازی پایتکس

 

انواع زیرسازی چوب پلاست در محوطه سازی

1. زیرسازی چوب اشباع شده

یکی از مناسب ترین نوع از انواع شاسی در زیرسازی و محوطه سازی، استفاده از انواع دک چوب پلاست در کف و در محیط تراس، بالکن،  حیاط، اطراف استخر، آبنما با ارتفاع کم و انواع دیوارپوش است. مزیت های چوب اشباع شده: سرعت بالا در نصب آن ضد آب بودن آن ضد قارچ و باکتری بودن آن دارای حداقل انقباض و انبساط در برابر دما های مختلف است از ضربه پذیری بالایی برخوردار است

2. زیر سازی با شاسی فلزی

استفاده از شاسی فلزی در مکان هایی از محوطه مانند نما، استخر، کفپوش های پر تردد، روف گاردن، آلاچیق و پرگولا، فلاورباکس، نیمکت و... پیشنهاد می شود و می توان اینگونه بیان کرد که یکی از بهترین نوع از انواع شاسی در زیرسازی محسوب می شود، به شرط آن که تمامی استاندارد های لازم در نصب و اتصالات رعایت شود.
+ نوشته شده در  يکشنبه 15 دی 1398ساعت 16:50  توسط ehsan